کوه های انگوران:
انگوران منطقهای کوهستانی است که شهرها و روستاهای آن در دامنهها، درهها، و دشتهای میان کوههای آن جای گرفتهاند. رشتهکوههای انگوران از نظر زمان پیدایش، به دورهٔ سوم زمینشناسی تعلق دارند. این کوهها بیشتر از سنگهای ماسهای و دولومیتی تشکیل شدهاند و فرسایش دورهٔ چهارم زمینشناسی چهرهٔ آنها را دگرگون کرده است. بلندیهای انگوران عبارتاند از:
باباگیلدر، انگوران
این کوه با ارتفاع ۲۸۵۰ متر، در ۹۵ کیلومتری جنوب غربی زنجان و در غرب روستای حلب از توابع دهستان انگوران واقع شده و سرچشمهٔ اصلی رود حلب است. دامنههای شرقی آن به دهستان انگوران، و دامنههای غربی آن به دهستان احمدآباد سفلا (از توابع شهرستان میاندوآب) مشرف است و جزو کوهستان قرهداغ به شمار میآید.
بلقیس،انگوران
این کوه در ۱۲ کیلومتری روستای یاستیقلعه، از توابع دهستان انگوران قرار گرفته است و ۳۳۳۲ متر ارتفاع دارد. این کوه سرچشمهٔ رودخانههای بالاجوجه و انگورانچای، و بلندترین قلهٔ کوهستان قِرخبلاغ (چهلچشمه) است. چشمههای بسیاری از دامنههای این کوه میجوشند.
صندوق سندران،انگوران
این کوه با ارتفاع ۳۲۱۴ متر، در جنوب روستای علمکندی، از توابع دهستان انگوران واقع شده است و سرچشمهٔ رودخانههای انگورانچای، قلعهچای، تختهیورد و بالاجوجه است. این کوه، از نظر ارتفاع، دومین قلهٔ مرتفع کوهستان قِرخبلاغ (چهلچشمه) محسوب میشود.
غار های انگوران:
غار « یل کورپو» در حدود ۸ کیلومتری روستای میانج از توابع بخش انگوران شهرستان ماهنشان واقع شده است.
این غار دارای چهار ورودی است که به احتمال زیاد به هم متصل هستند؛ درون غار حوضچههای آهکی تشکیل شده که زیباییهای غار را به تصویر میکشد.
از یکی از ورودیهای این غار آب روان و گوارایی به سمت بیرون غار جاری است و فعلا اطلاعات دیگری به دلیل بررسی نشدن غار در دست نیست.
این غار در بین مردم محل به « یل کورپو» مشهور است.
قابل ذکر است این مکان دیدنی تا حدود زیادی ناشناخته مانده است،امیدواریم که با بازدید از این منطقه ی بکر و دیدنی،بتوانیم به شناساندن جاهای دیدنی و زیبای منطقه ی انگوران کمک کنیم.
- ۹۴/۰۵/۱۴
ممنون بابت مطالب خوب و بدیعی که در وبلاگتون دیدم.
لطفا درمورد روستای بلند پرچین و مردان روزهای سخت هم مطلب بدارید
بیشترین قسمت منطقه حفاطت شده انگوران در جنوب روستای بلند پرچین بوده که البته محل قبلی این رو ستا هم به نام مهب قرار دارد و...