انگوران زنجان

منطقه انگوران نگین زنجان

انگوران زنجان

منطقه انگوران نگین زنجان

انگوران زنجان

منطقه انگوران از توابع شهرستان ماهنشان از مناطق دارای قابلیت های فراوان برای رشد و توسعه ی استان زنجان است،اما متاسفانه بنا به علل متعدد؛کمتر توسعه یافته و یا بهتر بگوییم عقب مانده و محروم است.شاخصترین قابلیت منطقه برای رشد وجود معدن بزرگ سرب و روی و شرکت های وابسته به آن موسوم به معدن انگوران است که در سطح ایران و حتی خاورمیانه از معادن مهم و بزرگ به شمار می رود.علاوه بر آن وجود طبیعت بکر و زیبا همچون کناره های رود قشلاجوق که ظرفیت تبدیل شدن به پایلوت گردشگری را دارد،همچنین کوهای سر به فلک کشیده با قابلیت ورزش ای کوهنوردی،صخره نوردی ،غارنوردی و اسکی و ...وجود ییلاق انگوران، منطقه حفاطت شده انگوران و پناهگاه حیات وحش انگوران ظرفیت های نابی را در زمینه های صنعت اکوتوریسم و پرورش صنعتی دام طیور و پرورش ماهی و زنبور داری ایجاد کرده است.همگی این موارد عواملی هستند که می توانند در رشد سریع منطقه تاثیر گذار باشند. اما متاسفانه نه تنها همه این استعداد ها به هیچ انگاشته شده است؛بلکه منطقه از داشتن ابتدایی ترین امکانات بهداشتی و فرهنگی و ... همچون یک بیمارستان مناسب که حق مردم است نیز محروم مانده است.
.از کتاب نام آوران انگوران( عیسی قاسم پور)

آخرین نظرات

کوه های انگوران:

انگوران منطقه‌ای کوهستانی است که شهرها و روستاهای آن در دامنه‌ها، دره‌‌ها، و دشت‌های میان‌ کوه‌های آن جای گرفته‌اند. رشته‌کوه‌های انگوران  از نظر زمان پیدایش، به دورهٔ سوم زمین‌شناسی تعلق دارند. این کوه‌ها بیش‌تر از سنگ‌های ماسه‌ای و دولومیتی تشکیل شده‌اند و فرسایش دورهٔ چهارم زمین‌شناسی چهرهٔ آن‌ها را دگرگون کرده است. بلندی‌های انگوران عبارت‌اند از:

https://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/56384160.jpg

باباگیلدر، انگوران

این کوه با ارتفاع ۲۸۵۰ متر، در ۹۵ کیلومتری جنوب غربی زنجان و در غرب روستای حلب از توابع دهستان انگوران واقع شده و سرچشمهٔ اصلی رود حلب است. دامنه‌های شرقی آن به دهستان انگوران، و دامنه‌های غربی آن به دهستان احمدآباد سفلا (از توابع شهرستان میاندوآب) مشرف است و جزو کوهستان قره‌داغ به شمار می‌آید.

بلقیس،انگوران

این کوه در ۱۲ کیلومتری روستای یاستی‌قلعه، از توابع دهستان انگوران قرار گرفته است و ۳۳۳۲ متر ارتفاع دارد. این کوه سرچشمهٔ رودخانه‌های بالاجوجه و انگوران‌چای، و بلندترین قلهٔ کوهستان قِرخ‌بلاغ (چهل‌چشمه) است. چشمه‌های بسیاری از دامنه‌های این کوه می‌جوشند.

http://menwa.persiangig.com/photo0164.jpg

صندوق سندران،انگوران

این کوه با ارتفاع ۳۲۱۴ متر، در جنوب روستای علم‌کندی، از توابع دهستان انگوران واقع شده است و سرچشمهٔ رودخانه‌های انگوران‌چای، قلعه‌‌چای، تخته‌یورد و بالا‌جوجه است. این کوه، از نظر ارتفاع، دومین قلهٔ مرتفع کوهستان قِرخ‌بلاغ (چهل‌چشمه) محسوب می‌شود.

غار های انگوران:

غار « یل کورپو» در حدود ۸ کیلومتری روستای میانج از توابع بخش انگوران شهرستان ماه‌نشان واقع شده است.

 

 این غار دارای چهار ورودی است که به احتمال زیاد به هم متصل هستند؛ درون غار حوضچه‌های آهکی تشکیل شده که زیبایی‌های غار را به تصویر می‌کشد.

از یکی از ورودی‌های این غار آب روان و گوارایی به سمت بیرون غار جاری است و فعلا اطلاعات دیگری به دلیل بررسی نشدن غار در دست نیست.
این غار در بین مردم محل به « یل کورپو» مشهور است.
قابل ذکر است این مکان دیدنی تا حدود زیادی ناشناخته مانده است،امیدواریم که با بازدید از این منطقه ی بکر و دیدنی،بتوانیم به شناساندن جاهای دیدنی و زیبای منطقه ی انگوران کمک کنیم.
 

13957872

13957879

13957873

13957874

13957875

  • ۹۴/۰۵/۱۴
  • حسن نادری

نظرات (۴)

  • علی بهرامی
  • باسلام.
    ممنون بابت مطالب خوب و بدیعی که در وبلاگتون دیدم.
    لطفا درمورد روستای بلند پرچین و مردان روزهای سخت هم مطلب بدارید
    بیشترین قسمت منطقه حفاطت شده انگوران در جنوب روستای بلند پرچین بوده که البته محل قبلی این رو ستا هم به نام مهب قرار دارد و...
    سلام..خوبی همکلاسی قدیمی..وبت بسیار عالی..موفی باشی.
    خوشحال شدم از اینکه به انگورانی که زادگاهمونه انقد اهمیت میدی..قول میدم هر ماه به وبت سر بزنم.و شما هم اپدیتش کن هر ماه..موفق باشی همکلاسی دوران ابتدایی
    پاسخ:
    سلام  ای کاش خودتونو معرفی میکردی.به هر حال خوشحال شدم .انگوران بیشتر از اینها ارزش و اهمیت داره.در ضمن هر موقع تونستم مطالب جدید میزارم.

    ممنون ازراه اندازی این وبلاگ

    پاسخ:
    خواهش میکنم.
    کوه توزلو خیلی قشنگ و اساطیریه واقعا کوه با عظمتیه 
    پاسخ:
    آره همین طور است،خیلی زیباست برا خودش یه دماوند هست.ممنون که نظر دادید.

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    تجدید کد امنیتی